pondělí 9. dubna 2012

Jak připevnit aktovkové zapínání v kůži

Krásné aktovkové zapínání v kůži je k dostání v obchodě Látky pro vás.

Toto aktovkové zapínání mě opravdu chytlo hned jak jsem ho poprvé viděla v Janině  klubu na fléru. Hned jsem ho chtěla zkusit. Jednak vypadá parádně a jednak vám stoprocentně neprodře látku jako to obyčejné.








Instalace je velmi snadná. Kromě zapínání si připravte ještě děrovací kleštičky nebo razničku velikosti 2,8mm. Nýtky ve staromosazném provedení o velikost 3/7, nejlépe duté. Do předpřipravených dírek se akorát vejdou. Nebojte se ani silnější vrstvy. Stačí, když vám bude koukat jen kousíček nožičky nýtku, látka i výztuha se secvakne a nýt bude držet. Příliž dlouhý nýt by vám zdeformoval hlavičku a ještě by se kvedlal.





Nacvakejte si dírky, jestli skrnaskr nebo ne, to nechám na vás. Na kapsičce jsem si udělala dírky jen na vnější látku a výztuhu. Uvnitř tedy není nic vidět. Celé zapínání můžete ještě podložit třeba ronopastem, záleží jak máte látky tuhé, či vyztužené.

Jen nezapomeňte, jestli si necháváte nahoře na kapse díru, kterou je potřeba po instalaci zapínání zašít, budete si muset zapínání umístit tak, abyste se pak vešly pod patku. Tedy ne moc vysoko...



 

Prostrčte dírkou nýtky a rukou secvakněte, nebudou ještě hotové, ale nespadnou vám. Já bouchám kladívkem do hlavičky nýtku jednu větší ránu. Hlavičku předtím překryji menší vrstvou látky.
Pokud to jde používám i kleštičky.
V obou případech se hlavička trochu zdeformuje.








Tady vidíte hotové, nacvaknuté.
Drží výborně.











Jako úplně poslední věc na celé tašce byl zobáček. Ten jsem nacvakla skrnaskrz. Ani by to jinak nešlo, dává se dost nízko, takže už bych pak klopu nezašila.









Pokud toto zapínání u Jany v obchodě nenajdete, vězte, že je vyprodané a objeví se co nevidět. Na výstavě PPM bylo hned pryč a všem jsme ho slibovaly. Za pozornost stojí v červené barvě, na to se chystám já!!!!

Děkuji moc za pozornost.



7 komentářů:

  1. Hani♥ děkuji za postup ..je dokonalý mě se zapínání taky moc líbí a chtěla bych si nějaké koupit ..jen mi vrtalo hlavou jak se přidělává k tašce ..moc děkuji za návod..krásný den přeji:-)

    OdpovědětVymazat
  2. Díky za postup, určitě ho použiju :)

    OdpovědětVymazat
  3. Holky není zač, Jana mě o to požádala a jsem ráda, že můžu něco plodit:-)))))

    OdpovědětVymazat
  4. Super tip a super návod, jako vždy Hani :o) Díky..

    OdpovědětVymazat
  5. To je nádhera. Dechberoucí. Chci být taky tak šikovnááá jako vy! ;-)
    Vivi

    OdpovědětVymazat
  6. Nádhera. Moc ráda tu brouzdám.

    OdpovědětVymazat
  7. Hanko, zbožňujem všetky Tvoje postupy, díky za ne! Ešte sa spýtam, kde kupuješ tie mosadzné nýtky? Ja mám len tie lesklé strieborné a tie sa k tomu nehodie :(

    OdpovědětVymazat